📞 210 3233401, 210 3233402

Σεμινάριο επιμόρφωσης στους εθελοντές του Αγκαλίαζω                                                 2 Απριλίου 2017

Απρ 20, 2017

0

Σεμινάριο επιμόρφωσης στους εθελοντές του Αγκαλίαζω                                                 2 Απριλίου 2017

Στο πλαισιο της ευαισθητοποιησης, εκπαιδευσης και συνεργασιας με αλλους φορεις το ΚΗΨΥΑΚ της ΕΚΨ&ΨΥ παρευρεθηκε στον χώρο του Αγκαλιαζω τον ομιλο εθελοντων κατα του καρκινου. Μιλησε στους εθελοντες με βαση την εμπειρια του και τις γνωσεις των επαγγελματιων υγειας που απασχολει ωστε να βοηθησει και να επιμορφωσει περαιτερω τους εθελοντες του Αγκαλιαζω που με σεβασμο στον ασθενη παρεχουν τις υπηρεσιες τους. 

Συγκεκριμενα πραγματοποιηθηκαν οι εξης ομιλιες:

Η χοροθεραπευτρια Αντα Παιζη μιλησε για την χοροκινητική ψυχοθεραπεία στους ογκολογικούς ασθενείς και την επανεπένδυση στο σώμα μετά την εμπειρία του καρκίνου. Στην χοροκινητική θεραπεία ασθενών με καρκίνο τον πρώτο ρόλο έχει το σώμα και η κίνηση του σαν αφετηρία για την επίτευξη της ισορροπίας ανάμεσα στην σωματική, νοητική, ψυχική και κοινωνική διάσταση της προσωπικότητας. Η στόχευση στην κατάκτηση της ελεύθερης κινητικής έκφρασης και της κινητικής δημιουργικότητας των ασθενών με καρκίνο και ο τρόπος που αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω της χοροκινητικής θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο είναι το θέμα της συγκεκριμένης διάλεξης.  

Η ψυχολογος Δημοπουλου Ειρηνη μιλησε για τα συναισθηματα και τις δυσκολιες που αντιμετωπιζουν οι συγγενεις και τους τροπους αντιμετωπισης. Οι συγγενείς των ασθενών με καρκίνο μοιράζονται πολύ συχνά το φορτίο της ασθένειας, αλλά πιο σπάνια μοιράζονται τα συναισθηματικά βάρη που φέρνει η στήριξη και η φροντίδα των αγαπημένων τους. Ο καρκίνος θεωρείται πια περισσότερο οικογενειακή αρρώστια παρά ένα ατομικό πρόβλημα, και αυτό γιατί οι οικογένειες βιώνουν το ίδιο επίπεδο λύπης και άγχους όπως οι ασθενείς. Η οικογένεια λοιπόν, χρειάζεται να ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της διάγνωσης και της θεραπείας .

Η κοινωνική λειτουργός Ευτυχια Αρτεμη μιλησε για τα δικαιώματα και τις παροχές των καρκινοπαθών,τη εμπειρία της από την κοιν.υπηρεσια του κ.η. και ανοιξε την συζήτηση με τους συμμετέχοντες για την δική τους εμπειρία. Μετά ακολούθησε βιωματική άσκηση με στόχο την εκπαίδευση στην ψυχολογική υποστήριξη αξιοποιώντας την σοφία που έχει ο καθένας όταν έρχεται σε επαφή με τα συναισθήματα του,την σωματική έκφραση και την αναλογική σκέψη. 

Η ψυχιατρος Κοτρωτσου Μαρια μιλησε για τις ψυχικές επιπτώσεις στους πάσχοντες και τις ιδιαιτερότητες στην ψυχοθεραπεία με ογκολογικούς ασθενείς.

Share this :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *